UTRECHT

UTRECHTSE KUNSTENAARS

Jurjen Bertens | Catch Utrecht

Jurjen Bertens

Jurjen Bertens is geboren te Waalwijk in 1974. Hij heeft een groot deel van zijn jeugd in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Jurjen is een veelzijdig mens; hij heeft na diverse disciplines te hebben 'geproefd' duidelijk zijn passie gevonden in het uitbeelden van diverse (Utrechtse) stadsgezichten.

Wat het werk van Jurjen uniek maakt is de frisheid en de spanning. Fris door het kleurgebruik o.a. diep paars (Jurjen is kleurenblind). Spannend omdat je je soms in een surrealistisch landschap waant zoals we die alleen bij een Willink , Dalí of Moesman kennen. Elk werk is Jurjen eigen. Zijn werk is uniek en zeer gewild. Ook krijgt Jurjen steeds meer opdrachten voor instellingen en bedrijven. 

View DetailsView Details
Hannie Rieuwerts | Catch Utrecht

Hannie Rieuwerts

Hannie Rieuwerts probeert elke keer weer het licht te vangen! Van transparante subtiele lagen tot het krachtige spel van intense pigmenten, er is zoveel mogelijk met aquarelverf! Contrast en sfeer spelen een belangrijke rol in al haar werk. Een zonovergoten stadsgezicht, nevelflarden in het tere ochtendlicht boven de weilanden of een vaas bloemen die lange schaduwen op de tafel maakt. Ze wordt door iets geraakt en dat gevoel probeert ze vast te leggen in een schilderij.

Hannie Rieuwerts heeft een 1e graads opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ( HKU) in Utrecht. Ze is voorzitter en oprichter van IWS Holland sinds 2015, de grootste aquarel vereniging van Nederland, board member of IWS Globe (International Watercolor Society) met meer dan 100 aangesloten landen wereldwijd en Master Member van IWS World.

Het werk van Hannie Rieuwerts is in de loop der jaren aangekocht door kunstliefhebbers, verzamelaars, gallerijen en musea uit de gehele wereld. 

View DetailsView Details
Jochem Coenen | Catch Utrecht

Jochem Coenen

Coenen begeeft zich graag op het kruispunt tussen illustratie en ontwerp. Illustreren doet hij door de ogen van een vormgever. Beeld maken opgebouwd uit geometrische vormen met beperkt kleurpalet is wat hij het liefste doet. Van kunstposters en bedrukte souvenirs tot krantenartikelen of pictogrammen. Zijn fascinatie voor ambachtelijke druktechnieken probeert hij op een zo subtiel mogelijk manier te verwerken in de dingen die hij maakt. Werk dat, gemaakt met moderne middelen, verwijst naar ambachtelijke technieken zonder al te nadrukkelijk retro te zijn. 
View DetailsView Details
Joost Heystek | Catch Utrecht

Joost Heystek

Dr Joost Heystek (1954, Alblasserdam) werkte 40 jaar in het voorgezet onderwijs als docent, schoolleider en bestuurder. In 1996 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op zijn onderzoek naar Roemenië tijdens het Interbellum.

Sinds 2012 heeft Joost de hobby van zijn tienerjaren weer opgepakt: schilderen en tekenen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit realistische stadsgezichten en portretten. Utrecht is een grote inspiratiebron. Voor olieverfschilderijen maakt hij gebruik van zowel traditioneel glaceren, als de nat-in-nat-methode en handgemaakte verf. Sinds 2019 aquarelleert hij ook. De frisse en heldere kleuren geven het werk een eigentijds karakter. Joosts favoriete werken zijn Magazijn de Vlijt en het portret van zijn dochter in de Clair-obscur (Chiaroscuro) stijl. 

View DetailsView Details
Fedor van Rossem | Catch Utrecht

Fedor van Rossem

Fedor van Rossem maakt tekeningen en animatie waarin hij vaak een grafische en klare lijn stijl gebruikt. Zijn specialisme is het maken van strakke grafiek, maar maakt daarnaast ook stripfiguren en duidende animatie. Als creative visualizer maakt Fedor het mogelijk om elke onduidelijke vorm of situatie uit te beelden in een heldere en begrijpelijke compositie. Of het nu om het uitleggen van een droom, internet phishing of een plattegrond van het lichaam gaat, het is mogelijk daar een artistieke impressie van te maken. Fedor is geinspireerd door het werk van Escher en de onmogelijke figuren die door Penrose en Moebius zijn ontdekt en ontwikkeld. Speciaal voor Utrecht creëerde Fedor 'Stairways To Utrecht', een KUBST puzzel maar dan met alle markante gebouwen uit de binnenstad van Utrecht. Van de Stairways to... serie zijn ook de steden Amsterdam en Venlo verkrijgbaar.
View DetailsView Details
Michiel van Duin | Catch Utrecht

Michiel van Duin

Michiel is geboren te Oudwijk, Utrecht op een steenworp afstand van het Rietveld Schröder huis. Toepasselijk heeft hij zijn middelbare school tijd doorgebracht op het Gerrit Rietveld college. Kunst is een relatief nieuwe weg die Michiel is ingeslagen na jaren als grafisch ontwerper en web designer te hebben gewerkt. 

Momenteel is Michiel in Bali, Indonesië gevestigd waar hij inspiratie op doet uit de magische zonsondergangen en de schoonheid van de kleurrijke natuur in zijn omgeving. Met één voet in Nederland en één voet in Indonesië brengt hij de twee werelden samen in zijn kunst. 

View DetailsView Details
Susan Mertens | Catch Utrecht

Susan Mertens

Susan Mertens, 35 jaar woont nu zo'n 12 jaar Utrecht. Ze volgde de opleiding 'Grafisch Ontwerpen' aan de Kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Susan heeft echter van haar passie voor schilderen haar beroep kunnen maken. De stad Utrecht heeft haar hart veroverd en vooral de grachten geven haar veel inspiratie. Susan speelt in haar werk met (zon)licht en schaduw, ook de weerspiegeling in het water zijn een veel voorkomend thema. Schilderijen van Susan zijn vrolijk en kleurrijk. De werkelijkheid wordt realistisch en gedetailleerd weergegeven op haar eigen manier. Susan schildert ook in opdracht, het is mogelijk om op aanvraag een persoonlijke plek op doek vast te laten leggen. Ook is Susan te boeken als Live Painter op bruiloften en evenementen. Neem contact voor de mogelijkheden.
View DetailsView Details
Henriette van de Water | Catch Utrecht

Henriette van de Water

Henriëtte is een veelzijdige kunstenares en maakt naast haar eigen werken veel kunst in opdracht in haar eigen stijl. Inmiddels heeft zij al veel bekroonde werken op haar naam staan! Of het nu gaat om mensen of dierenportretten, stadsgezichten, landschappen, stillevens, abstracten of pentekeningen, steeds weer gaat zij samen met de klanten succesvol de uitdaging aan in olieverf, acryl, aquarel, pastel, grafiet of inkt, waarbij de uitstraling van de ogen van mens of dier een weerspiegeling is van het karakter en waarbij de texturen die zij neerzet haast tastbaar zijn!

View DetailsView Details
Ben Peters | Catch Utrecht

Ben Peters

Ben Peters  (Terborg, 1970) woont sinds 1987 in Utrecht waar hij het Nimeto heeft gevolgd. Is daarna naar de kunstacademie in Den Haag gegaan, afdeling grafische en typografische vormgeving. Was nieuwsgierig wat hij zou zien als hij boven op de Domtoren zou staan en alles zou fotograferen: van loodrecht naar beneden tot aan de horizon, alle windrichtingen rond. Het resultaat waren heel veel foto’s die hij aan elkaar monteerde, waarover hij op een groot kalkvel de hele stad intekende. Het dak van de Dom is er later bij in geconstrueerd. Ben Peters is freelance grafisch ontwerper en opereert onder de naam De Hondsdagen
View DetailsView Details
Nissim Men | Catch Utrecht

Nissim Men

Nissim Men (1960) is geboren in Tel Aviv, Israel, maar woont en werkt sinds 1989 in Nederland en Amsterdam. Hij heeft fotografie gestudeerd aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem.
Zijn specialiteit is het creeren van City-Portraits. Digitale, fotografische composities waarbij de culturele en historische lagen van een stad nader beschouwd en onderzocht worden. Met als resultaat een eigentijds portret van een stad, waarin het unieke karakter van een stad tot uiting komt.
Deze portretten zijn als een wandeling door de stad, gezien vanuit verschillende oogpunten, zowel letterlijk als figuurlijk.
View DetailsView Details
Valeriya Greenwood | Catch Utrecht

Valeriya Greenwood

Valeriya Greenwood is een kunstenares uit Moskou, Rusland die momenteel in Nederland woont en schildert. Ze schildert graag werken met dikke olieverf en onder andere schetsen en schilderijen maakt van stillevens en stadsgezichten. 
View DetailsView Details
Ilse Werdler | Catch Utrecht

Ilse Werdler

Illustratrice & kunstenaar Ilse Werdler is in 1968 in Utrecht geboren,  heeft daar grafische vormgeving gestudeerd en is naar verloop van tijd 'om de hoek gaan wonen' in De Bilt, op fietsafstand van het centrum van Utrecht, waar ze zich graag en veel onderdompelt in de mooiste en fijnste stad van Nederland zoals ze dat zelf noemt.

De liefde voor de stad is groot en dé inspiratiebron voor haar enigszins sprookjesachtige en realistische pentekeningen, veelal sferisch ingekleurd met aquarelverf.
Gebouwen, bijzondere plekken en huizen in en om Utrecht zijn het thema van haar werk.

Naast deze tekeningen maakt zij onder meer ook biografische tekeningen in opdracht en verschillende werken in verschillende stijlen en technieken.
View DetailsView Details
Leo de Klerk | Catch Utrecht

Leo de Klerk

Leo de Klerk (1951). Geboren in Vught, opgegroeid in het kunstenaarsdorp Helvoirt, gestudeerd in Utrecht en nu wonend in Woerden. Hij is autodidact. Leo maakt pittoreske pentekeningen, vaak aquarel ingekleurd. Zijn werk kenmerkt zich door helder kleurgebruik en perspectiefvolle onderwerpen van bekende en rustieke plekjes in o.a. Utrecht en Woerden. Zijn “penselerijtjes” , zoals hij ze noemt, zijn ook in giclee uitgevoerd. Zo ontstaan vrolijke en betaalbare werkjes, kunst voor iedere beurs. Op verzoek legt hij uw droomhuis, trouwkerk of elk ander favoriet plekje voor u vast. Leuk als cadeau of herinnering. Zo hangt het Utrechtse Academiegebouw al bij vele afgestudeerden of gepromoveerde alumni in de studeerkamer. 


View DetailsView Details
Charles van den Broek | Catch Utrecht

Charles van den Broek

Als peuter tekende Charles van den Broek al zoveel dat hij na één jaar twee grote vuilniszakken aan weggegooide schetsen had. Het mag dan ook nauwelijks verwondering wekken dat zijn schooltijd nogal getekend was...

Sinds de middelbare school werkte hij voor meerdere opdrachtgevers, variërend van tijdschriften en kranten tot banken en rondtrekkende discoshows. Hij is overtuigd aanhanger van Hergé's ligne claire en zo beziet van den Broek de wereld als een toeschouwer die in een stripdecor rondloopt. Let maar eens beter op je omgeving, dan merk je vanzelf dat hij gelijk heeft... 
View DetailsView Details